Hoe tekenen ideeën voor moderne schilderijen met behulp van meerdere kleuren en tinten

Moderne schilderijen

Als je het woord “modern” hoort, is je eerste indruk misschien die van slanke metalen vlakken en scherpe lijnen. Maar moderne kunst is, volgens een artikel van The Museum of Modern Art, eigenlijk een brede categorie die een aantal verschillende trends omvat. Vandaag de dag gebruiken de meeste moderne schilderijen slechts een handvol primaire kleuren: rood, geel en blauw. Naast deze basiskleuren is het moeilijk om andere overeenkomsten te vinden tussen moderne schilderijen. Dus hoe maak je een effectief modern schilderij? Je beste kans is om meerdere tinten en schakeringen te gebruiken om je doel te bereiken. Dit is hoe…

Wees voorzichtig met primaire kleuren.

Elk schilderij wordt gemaakt met een enkele primaire kleur, en daarom zie je zoveel heldere, kleurrijke werken. Hoewel het belangrijk is om een basis kleurenschema te volgen bij het schilderen, is het ook verstandig om selectief te zijn met de kleuren die je gebruikt. Wat moet als hoofdkleur in je schilderij worden gebruikt? Hoe zit het met secundaire kleuren? Om botsingen met uw hoofdkleur te vermijden, gebruikt u complementaire kleuren. Deze kleurencombinatie wordt gebruikt om een verscheidenheid aan effecten te creëren, van subtiel tot gewaagd.

Gebruik complementaire kleuren.

Hoewel de meeste mensen geel en blauw kennen als de “basiskleuren” voor moderne schilderijen, houdt complementariteit daar niet op. Paars en oranje zijn ook bekend als complementaire kleuren, en samen creëren ze een rijk en levendig kleurenschema. Als je geel in je schilderij wilt gebruiken, kun je ook groen en blauw gebruiken. Of, je zou de extra mijl te gaan met rood, wit en blauw.

Zoek je basiskleuren.

Elk schilderij wordt gemaakt met een paar basiskleuren. Het belangrijkste om te onthouden over deze kleuren is dat ze complementair aan elkaar moeten zijn. Met andere woorden, dezelfde kleur in je schilderij gebruiken als een kleur op iemands kleding, bank, of een huis zou er vreemd uitzien. Een kleur schilderen op iets anders dan een primaire kleur zou een schokkende vergissing zijn, dus doe het niet.

Gebruik tinten en schakeringen.

Om een rijke, aardse kleur aan je schilderij toe te voegen, gebruik je een bruine of bruingroene kleur. Als u een levendiger groen wilt, gebruik dan een helder, zuur groen zoals citroen of limoen. Als u een subtielere, warme tint aan uw schilderij wilt toevoegen, kiest u een geeloranje of een warmroze. Gebruik schakeringen van je basiskleuren om verschillende stemmingen in je schilderijen te creëren. Als je bijvoorbeeld geel en blauw gebruikt in een schilderij van een zonsondergang, geef je het werk een gouden tint, terwijl je met oranje en rood een levendige zonsondergang creëert.

Samenvatting.

Om een effectief modern schilderij te maken, moet je buiten de gebaande paden denken. Je moet meerdere kleuren en schakeringen gebruiken om tot een gedurfd en levendig werk te komen. De kleuren die je gebruikt moeten eenvoudig, maar effectief zijn. Ze moeten afsteken tegen de achtergronden van je schilderijen, en ze mogen nooit met elkaar botsen. Terwijl traditionalisten zich misschien liever houden aan de kleuren die in olieverfschilderijen voorkomen, gebruiken moderne schilders een breder scala aan kleuren en tintvariaties, wat kan zorgen voor een interessant, meer divers werk.